RADIO

ZEEUWS VLAANDEREN

voor

24 uur per dag

7 dagen

per week


Uw internet

radio


Zeeuws

Vlaanderen.


Uw station van uit Sas van Gent

Hulst     Terneuzen       Sluis

INTERNET RADIO

****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN MEER DAN RADIO ALLEEN****WAT GEBEURT ER ALLEMAAL IN ZEEUWS VLAANDEREN?? KIJK OP ONZE FACEBOOK NIEUWS UIT ZEEUWS VLAANDEREN. MEER NIEUWS IS ER NIET*****WAT IS ER TE DOEN?? KIJK OP ONZE FACEBOOK UIT IN ZEEUWS VLAANDEREN****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN UW INTERNET RADIO MET DE GROOTSTE AANBOD PROGRAMMA'S****OP ZOEK NAAR EEN LEUKE HOBBY? WIJ ZOEKEN PROGRAMMAMAKERS ERVARING NIET VEREIST INZET WEL. KIJK OP DOE MEE****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN IN 2017 UITGEROEPEN ALS BESTE INTERNET RADIOSTATION IN ZEEUWS VLAANDEREN****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN 24 UUR EN 7 DAGEN VAN DE WEEK MET DE BESTE MUZIEK****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN HET STATION VOOR GROOT ZEEUWS VLAANDEREN****RADIO ZEEUWS VLAANDEREN HET BEST BELUISTERDE INTERNET RADIO IN ZEEUWS VLAANDEREN****DE BESTE HITS VAN HEDEN EN LANG VERVLOGEN TIJDEN DRAAIEN WIJ GRAAG VOOR U****
Doe Mee

AANGEBODEN DOOR WWW.RADIO-ZEEUWS-VLAANDEREN.NL

Wat is de slag om de Schelde?

De Slag om de Schelde was een belangrijke militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats in 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Met de verovering van beide oevers van de Westerschelde kwam de Scheldemonding vrij en werd Antwerpen de aanvoerhaven voor de geallieerde legers. De Slag om de Schelde is minder bekend dan bijvoorbeeld de slag om Arnhem of de invasie in Normandië, terwijl deze geslaagde slag van cruciale betekenis is geweest voor de bevrijding van Nederland.

De slag om de Schelde herdenken we in Zeeuws Vlaanderen. Het is aan ons allen om ervoor te zorgen dat we in 2019 en 2020 onze vrijheid vieren. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend, maar vraagt inzet van iedereen! Meld hier uw evenement aan info@radio-zeeuws-laanderen.nl

DATUM

LOCATIE

EVENEMENT

02 April t/m 31 okt.

Breskens

Operatie Switchback en de strijd in de Breskens Pocket.

18 aug. t/m 30 sep.

Sluis

De tentoonstelling Switchback. De bevrijding van Sluis en Sint-Anna ter Muiden geeft een beeld van de bevrijding van de beide plaatsen op 1 november 1944, een bevrijding die gepaard ging met inundaties, het leggen van mijnen, vluchtelingenstromen, angst en verwoestingen. Vooral het bombardement van 11 oktober op Sluis was verwoestend. 60 burgers werden gedood en velen gewond.

31 Augustus

Terneuzen

Vrijheidsboulevard

In containers langs de Schelde loop je als bezoeker langs filmpjes, geluidsfragmenten, tentoonstellingen en live performances. Er zal niet alleen aandacht zijn voor de bevrijding van Zeeland, maar ook voor de andere zuidelijke provincies die in 1944 (deels) bevrijd werden: Limburg, Noord-Brabant en Gelderland en de stad Antwerpen.

31 Augustus

Terneuzen

Op 31 augustus vindt in Terneuzen de landelijke aftrap plaats van de viering van 75 jaar bevrijding. In 1944 begon hier de belangrijke militaire operatie 'de Slag om de Schelde'. Zie ook: www.zeeland.nl/over-zeeland/75-jaar-vrijheid-en-slag-om-de-schelde

Deze dag vol ceremonieel en herdenkingen wordt afgesloten met een concert in het Scheldetheater door de Marinierskapel o.l.v. majoor Arjan Tien en de Royal Norwegian Navy Band o.l.v. Andreas Hanson. Met medewerking van o.a. Suzan Seegers.

De opbrengst van dit benefietconcert komt geheel ten goede aan War Child.

31 Augustus

Terneuzen

Dieuwertje deelt in dit speciale vrijheidscollege voor kinderen haar visie op vrijheid aan de hand van haar eigen levensverhaal en het verhaal over haar Joodse familie.

Dit college wordt gehouden bij de start van de viering 75 jaar vrijheid op 31 augustus in Terneuzen.4 sep. t/m 30 nov.

Terneuzen

Een expositie over kinderen en scholen tijdens de 2e Wereldoorlog d.m.v. foto's, verhalen en tekeningen.

Een deel van de expositie handelt over de Slag om de Schelde en is ingericht door de Heemkundige Vereniging in Terneuzen.

21 september

Herdenking Philippine


21 september

Breskens

SOW-kerk in Breskens (mede herdenking van het bombardement Breskens)

21 september

Terneuzen

Bevrijdingsconcert door André van Vliet op orgel in de Grote Kerk in Terneuzen. Verder is medewerking door Chr. Gem. Zangvereniging "Met Hart en Stem" en Chr. Mannenkoor "Zeeuws-Vlaanderen".

26 september

Ijzendijke

Lezing: 'Canadezen vertellen

17 oktober

Ijzendijke

Lezing: 'Slag om de Schelde
10 november (t/m)

Aardenburg

DE TENTOONSTELLING IN HET ARCHEOLOGISCH MUSEUM (MARKTSTRAAT 18, AARDENBURG) VINDT PLAATS IN HET KADER VAN HET HERDENKINGSJAAR 75 JAAR SLAG OM DE SCHELDE EN DUURT TOT 10 NOVEMBER 2019 .GEOPEND OP DINSDAG T/M VRIJDAG VAN 10.00 TOT 17.00 UUR EN ZATERDAG EN ZONDAG VAN 13.00 TOT 17.00 UUR.

11 november (t/m)

Hulst

De Tweede Wereldoorlog is terug in Museum Hulst : In het museum is een expositie over de bezetting en bevrijding van Hulst en omstreken. Die wekt indruk, door de vele foto's, onder meer van de 18 september 1944 kapotgeschoten torenspits van de basiliek, en een lijst met oorlogsslachtoffers in Hulst en Hontenisse. Samenstelster Ilse Thuy was verrast door het grote aantal: 111.

De expositie is tot en met 11 november, elke dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

13 december 2019

Ijzendijke

Vertelavond 'Oorlog - Bevrijding